|
Zirai Stopaj Oranı
|
MÜSTAHSİL MAKBUZLARINDA STOPAJ (GELİR VERGİSİ KESİNTİ ORANLARI)
|
Borsa Tescilli
|
Borsa Tescilsiz
|
|
|
|
I-
|
HUBUBAT
|
|
|
|
1
|
Arpa
|
% 2
|
% 4
|
|
2
|
Bagala - Karamuk
|
% 2
|
% 4
|
|
3
|
Buğday
|
% 2
|
% 4
|
|
4
|
Çavdar
|
% 2
|
% 4
|
|
5
|
Çalkantı
|
% 2
|
% 4
|
|
6
|
Çeltik
|
% 2
|
% 4
|
|
7
|
Darı
|
% 2
|
% 4
|
|
8
|
Kaplıca
|
% 2
|
% 4
|
|
9
|
Kuşyemi
|
% 2
|
% 4
|
|
10
|
Mısır
|
% 2
|
% 4
|
|
11
|
Pirinç
|
% 2
|
% 4
|
|
12
|
Yulaf
|
% 2
|
% 4
|
|
|
|
|
|
II-
|
Hububat Mamulleri
|
|
|
|
1
|
Arpa kırması
|
Tevkifata Tabi Değil
|
Tevkifata Tabi Değil
|
|
2
|
Buğday kepeği
|
|
3
|
Buğday unu
|
|
4
|
Bulgur
|
|
5
|
İrmik
|
|
6
|
Makarna
|
|
7
|
Nişasta
|
|
8
|
Razmol
|
|
9
|
Çeltik kepeği
|
|
10
|
Bonkolite
|
|
|
|
|
|
III-
|
Bakliyat
|
|
|
|
1
|
Bakla
|
% 2
|
% 4
|
|
2
|
Bezelye
|
% 2
|
% 4
|
|
3
|
Börülce
|
% 2
|
% 4
|
|
4
|
Burçak
|
% 2
|
% 4
|
|
5
|
Culbant
|
% 2
|
% 4
|
|
6
|
Fasıl
|
% 2
|
% 4
|
|
7
|
Fiğ
|
% 2
|
% 4
|
|
8
|
Kuru fasulye
|
% 2
|
% 4
|
|
9
|
Mercimek
|
% 2
|
% 4
|
|
10
|
Nohut
|
% 2
|
% 4
|
|
|
|
|
|
IV-
|
Yağlı Tohumlar
|
|
|
|
1
|
Anason
|
% 2
|
% 4
|
|
2
|
Ayçiçeği
|
% 2
|
% 4
|
|
3
|
Haşhaş tohumu
|
% 2
|
% 4
|
|
4
|
Hardal tohumu
|
% 2
|
% 4
|
|
5
|
Keten tohumu
|
% 2
|
% 4
|
|
6
|
Kolza - Rapista
|
% 2
|
% 4
|
|
7
|
Melengiç
|
% 2
|
% 4
|
|
8
|
Soya
|
% 2
|
% 4
|
|
9
|
Susam
|
% 2
|
% 4
|
|
10
|
Tütün tohumu
|
% 2
|
% 4
|
|
11
|
Yer fıstığı
|
% 2
|
% 4
|
|
12
|
Kendir - Kenevir tohumu
|
% 2
|
% 4
|
|
13
|
Pamuk çekirdeği - Çiğit
|
Tevkifata Tabi Değil
|
Tevkifata Tabi Değil
|
|
|
|
|
|
V-
|
Küspe Ve Pirina
|
|
|
|
1
|
Küspe
|
Tevkifata Tabi Değil
|
Tevkifata Tabi Değil
|
|
2
|
Prina
|
|
|
|
|
|
VI -
|
Nebati Yağlar
|
|
|
|
1
|
Araşit - Yer fıstığı yağı
|
Tevkifata Tabi Değil
|
Tevkifata Tabi Değil
|
|
2
|
Ayçiçeği yağı
|
|
3
|
Bezir yağı
|
|
4
|
Fındık yağı
|
|
5
|
Defne yaprağı yağı
|
|
6
|
Haşhaş yağı
|
|
7
|
Kakao yağı
|
|
8
|
Keten beziri
|
|
9
|
keten yağı
|
|
10
|
Kolza - Rapitsa yağı
|
|
11
|
Mısırözü yağı
|
|
12
|
Nebati margarinler
|
|
13
|
Palm yağı
|
|
14
|
Pamuk yağı
|
|
15
|
Prina yağı
|
|
16
|
Soya yağı
|
|
17
|
Susam yağı
|
|
18
|
Tütün yağı
|
|
19
|
Zeytinyağı
|
|
|
|
|
|
VII -
|
Hayvani Yağlar
|
|
|
|
A -
|
Süt Yağları
|
|
|
|
1
|
Kaşar yağı
|
Tevkifata Tabi Değil
|
Tevkifata Tabi Değil
|
|
2
|
Krema
|
|
3
|
Sadeyağı
|
|
4
|
Tereyağı
|
|
B –
|
Diğer Hayvani Yağlar
|
|
|
|
1
|
Donyağı
|
% 1
|
% 2
|
|
2
|
Gömlekyağı
|
% 1
|
% 2
|
|
3
|
İçyağı
|
% 1
|
% 2
|
|
4
|
Kuyrukyağı
|
% 1
|
% 2
|
|
|
|
|
|
VIII -
|
Çeşitli Gıda Maddeleri
|
|
|
|
A -
|
Bitkisel Gıda Maddeleri
|
|
|
|
1
|
Glikoz
|
Tevkifata Tabi Değil
|
Tevkifata Tabi Değil
|
|
2
|
Konserve
|
|
3
|
Pekmez- Ağda
|
|
4
|
Tahin
|
|
5
|
Turşu
|
|
6
|
Kuru bamya
|
% 2
|
% 4
|
|
7
|
Kuru soğan
|
% 2
|
% 4
|
|
8
|
Patates
|
% 2
|
% 4
|
|
9
|
Sarımsak
|
% 2
|
% 4
|
|
10
|
Zeytin
|
% 2
|
% 4
|
|
11
|
Kabak
|
% 2
|
% 4
|
|
12
|
Mantar
|
% 2
|
% 4
|
|
B –
|
Hayvansal Gıda Maddeleri
|
|
|
|
1
|
Bal
|
% 1
|
% 2
|
|
2
|
Yumurta
|
% 1
|
% 2
|
|
3
|
Et
|
% 1
|
% 2
|
|
|
a) Büyükbaş
|
% 1
|
% 2
|
|
|
b) Küçükbaş
|
% 1
|
% 2
|
|
|
c) Kümes hayvanı -Tavuk - Piliç
|
% 1
|
% 2
|
|
4
|
Kavurma
|
Tevkifata Tabi Değil
|
Tevkifata Tabi Değil
|
|
5
|
Pastırma
|
|
6
|
Peynir (Beyaz, tulum, kaşar, lor,
Çökelek)
|
|
7
|
Kaşkaval peyniri
|
|
8
|
Salam
|
|
9
|
Sucuk
|
|
10
|
Süt tozu
|
|
|
|
|
|
IX -
|
Çeşitli Gıda Maddeleri
|
|
|
|
A –
|
Kuru Meyvalar
|
|
|
|
1
|
Antep fıstığı
|
|
|
|
|
a) İç
|
% 2
|
% 4
|
|
|
b) Kabuklu
|
% 2
|
% 4
|
|
2
|
Armut kurusu
|
% 2
|
% 4
|
|
3
|
Badem
|
|
|
|
|
a) İç
|
% 2
|
% 4
|
|
|
b) Kabuklu
|
% 2
|
% 4
|
|
4
|
Ceviz
|
|
|
|
|
a) İç
|
% 2
|
% 4
|
|
|
b) Kabuklu
|
% 2
|
% 4
|
|
5
|
Çam fıstığı
|
% 2
|
% 4
|
|
6
|
Elma kurusu
|
% 2
|
% 4
|
|
7
|
Erik kurusu
|
% 2
|
% 4
|
|
8
|
Fındık
|
|
|
|
|
a) İç
|
% 2
|
% 4
|
|
|
b) Kabuklu
|
% 2
|
% 4
|
|
9
|
Kabak çekirdeği
|
% 2
|
% 4
|
|
10
|
Kayısı kurusu
|
% 2
|
% 4
|
|
11
|
Keçi boynuzu-Harput-harnup
|
% 2
|
% 4
|
|
12
|
Kestane
|
% 2
|
% 4
|
|
13
|
Kuru incir
|
% 2
|
% 4
|
|
14
|
Kuru üzüm
|
% 2
|
% 4
|
|
15
|
Vişne kurusu
|
% 2
|
% 4
|
|
16
|
Zerdali kurusu
|
% 2
|
% 4
|
|
17
|
Leblebi
|
Tevkifata Tabi Değil
|
Tevkifata Tabi Değil
|
|
B -
|
Yaş Meyvalar
|
|
|
|
1
|
Altıntop
|
% 2
|
% 4
|
|
2
|
Elma
|
% 2
|
% 4
|
|
3
|
Kayısı
|
% 2
|
% 4
|
|
4
|
Limon
|
% 2
|
% 4
|
|
5
|
Mandalina
|
% 2
|
% 4
|
|
6
|
Portakal
|
% 2
|
% 4
|
|
7
|
Zerdali
|
% 2
|
% 4
|
|
|
|
|
|
X -
|
Meyve Çekirdekleri
|
|
|
|
1
|
Erik çekirdeği
|
% 2
|
% 4
|
|
2
|
Kayısı çekirdeği
|
% 2
|
% 4
|
|
3
|
Keçi boynuzu çekirdeği
|
% 2
|
% 4
|
|
4
|
Şeftali çekirdeği
|
% 2
|
% 4
|
|
5
|
Zerdali çekirdeği
|
% 2
|
% 4
|
|
|
|
|
|
XI -
|
Orman Mahsulleri
|
|
|
|
1
|
Balmumu
|
% 2
|
% 4
|
|
2
|
Cehri
|
% 2
|
% 4
|
|
3
|
Defne yaprağı
|
% 2
|
% 4
|
|
4
|
Ihlamur çiçeği
|
% 2
|
% 4
|
|
5
|
Kavak
|
% 2
|
% 4
|
|
6
|
Kitre
|
% 2
|
% 4
|
|
7
|
Mahlep
|
% 2
|
% 4
|
|
8
|
Mazı
|
% 2
|
% 4
|
|
9
|
Meyan balı
|
% 2
|
% 4
|
|
10
|
Meyan hülasası
|
% 2
|
% 4
|
|
11
|
Meyan kökü
|
% 2
|
% 4
|
|
12
|
Palamut
|
% 2
|
% 4
|
|
13
|
Öğütülmüş palamut
|
% 2
|
% 4
|
|
14
|
Palamut hülasası
|
% 2
|
% 4
|
|
15
|
Sahlep
|
% 2
|
% 4
|
|
16
|
Kereste - Tomruk
|
% 2
|
% 4
|
|
|
|
|
|
XII -
|
Tekstil Maddeleri
|
|
|
|
1
|
Büklüm ipek
|
Tevkifata Tabi Değil
|
Tevkifata Tabi Değil
|
|
2
|
İpek
|
|
3
|
İpek kozası
|
|
|
|
|
a) Kuru
|
% 1
|
% 2
|
|
|
b) Yaş
|
% 1
|
% 2
|
|
4
|
Keçi kılı
|
% 1
|
% 2
|
|
5
|
Kendir elyafı
|
% 2
|
% 4
|
|
6
|
Keten elyafı
|
% 2
|
% 4
|
|
7
|
Tiftik
|
% 1
|
% 2
|
|
8
|
Yapak
|
% 1
|
% 2
|
|
9
|
Yün
|
% 1
|
% 2
|
|
10
|
Pamuk
|
|
|
|
|
a) Çekilmiş preseli
|
% 2
|
% 4
|
|
|
b) Çekilmiş kasa balya
|
% 2
|
% 4
|
|
|
c) Çekirdekli
|
% 2
|
% 4
|
|
|
d) Lif döküntüsü
|
Tevkifata Tabi Değil
|
Tevkifata Tabi Değil
|
|
|
e) Linter
|
|
11
|
Pamuk ipliği
|
|
12
|
Üstüpü
|
|
13
|
Viskon elyafı
|
|
14
|
Viskon ipliği
|
|
|
|
|
|
XIII -
|
Canlı Hayvanlar
|
|
|
|
A -
|
Kasaplık Hayvan Derileri
|
|
|
|
a)
|
Kasaplık Büyükbaş Canlı
Hayvanlar
|
|
|
|
1
|
Boğa
|
% 1
|
% 2
|
|
2
|
Buzağı
|
% 1
|
% 2
|
|
3
|
Dana
|
% 1
|
% 2
|
|
4
|
Deve
|
% 1
|
% 2
|
|
5
|
Düve
|
% 1
|
% 2
|
|
6
|
İnek
|
% 1
|
% 2
|
|
7
|
Malak
|
% 1
|
% 2
|
|
8
|
Manda
|
% 1
|
% 2
|
|
9
|
Öküz
|
% 1
|
% 2
|
|
10
|
Tosun
|
% 1
|
% 2
|
|
b)
|
Kasaplık Küçükbaş Canlı
Hayvanlar
|
|
|
|
1
|
Koyun
|
% 1
|
% 2
|
|
2
|
Kuzu
|
% 1
|
% 2
|
|
3
|
Keçi
|
% 1
|
% 2
|
|
4
|
Oğlak
|
% 1
|
% 2
|
|
c)
|
Kümes hayvanları
|
|
|
|
1
|
Tavuk
|
% 1
|
% 2
|
|
2
|
Piliç
|
% 1
|
% 2
|
|
3
|
Damızlık civciv
|
% 1
|
% 2
|
|
B)
|
Diğer Canlı Hayvanlar
|
|
|
|
1
|
At
|
% 1
|
% 2
|
|
2
|
Katır
|
% 1
|
% 2
|
|
3
|
Merkep
|
% 1
|
% 2
|
|
|
|
|
|
XIV -
|
Ham Deriler
|
|
|
|
A -
|
Kasaplık Hayvan Derileri
|
|
|
|
a)
|
Kasaplık Büyükbaş Canlı
Hayvanlar
(Ham-Salam.)
|
|
|
|
1
|
Deve derisi
|
% 1
|
% 2
|
|
2
|
Malak derisi
|
% 1
|
% 2
|
|
3
|
Manda derisi
|
% 1
|
% 2
|
|
4
|
Sığır derisi
|
% 1
|
% 2
|
|
5
|
Boğa derisi
|
% 1
|
% 2
|
|
6
|
Dana derisi
|
% 1
|
% 2
|
|
7
|
Öküz derisi
|
% 1
|
% 2
|
|
8
|
Tosun derisi
|
% 1
|
% 2
|
|
a)
|
Küçükbaş Hayvan Derileri
(Ham ve Salamura)
|
|
|
|
1
|
Keçi derisi
|
% 1
|
% 2
|
|
2
|
Koyun derisi
|
% 1
|
% 2
|
|
3
|
Kuzu derisi
|
% 1
|
% 2
|
|
4
|
Oğlak derisi
|
% 1
|
% 2
|
|
5
|
Toklu derisi
|
% 1
|
% 2
|
|
6
|
Ögeç derisi
|
% 1
|
% 2
|
|
7
|
Çebiç derisi
|
% 1
|
% 2
|
|
B-
|
Diğer Hayvan Derileri
(Ham ve Salamura)
|
|
|
|
1
|
At derisi
|
% 1
|
% 2
|
|
2
|
Beygir derisi
|
% 1
|
% 2
|
|
3
|
Katır derisi
|
% 1
|
% 2
|
|
4
|
Kısrak derisi
|
% 1
|
% 2
|
|
5
|
Merkep derisi
|
% 1
|
% 2
|
|
|
|
|
|
XV -
|
Av Derileri (Ham Ve Salamura)
|
|
|
|
1
|
Ayı derisi
|
% 1
|
% 2
|
|
2
|
Çakal derisi
|
% 1
|
% 2
|
|
3
|
Karaca derisi
|
% 1
|
% 2
|
|
4
|
Kaplan derisi
|
% 1
|
% 2
|
|
5
|
Kunduz derisi
|
% 1
|
% 2
|
|
6
|
Kurt derisi
|
% 1
|
% 2
|
|
7
|
Porsuk derisi
|
% 1
|
% 2
|
|
8
|
Sansar derisi
|
% 1
|
% 2
|
|
9
|
Tavşan derisi
|
% 1
|
% 2
|
|
10
|
Tilki derisi
|
% 1
|
% 2
|
|
11
|
Vaşak derisi
|
% 1
|
% 2
|
|
12
|
Yaban kedisi derisi
|
% 1
|
% 2
|
|
13
|
Vesair vahşi hayvan derileri
|
% 1
|
% 2
|
|
|
|
|
|
XVI -
|
Çeşitli Maddeler
|
|
|
|
1
|
Aspir
|
% 2
|
% 4
|
|
2
|
Bağırsaklar
|
|
|
|
|
a) Büyükbaş ham
|
% 1
|
% 2
|
|
|
b) Büyükbaş işlenmiş
|
% 1
|
% 2
|
|
|
c) Küçükbaş ham
|
% 1
|
% 2
|
|
|
d) Küçükbaş işlenmiş
|
% 1
|
% 2
|
|
3
|
Boynuz
|
% 1
|
% 4
|
|
4
|
Çemen
|
% 2
|
% 4
|
|
5
|
Çörek otu-Karacaot
|
% 2
|
% 4
|
|
6
|
Çöven
|
% 2
|
% 4
|
|
7
|
Kara tohum
|
% 2
|
% 4
|
|
8
|
Kırmızı biber
|
% 2
|
% 4
|
|
9
|
Kıska – Arpacık
|
% 2
|
% 4
|
|
10
|
Kimyon
|
% 2
|
% 4
|
|
11
|
Mısırözü
|
% 2
|
% 4
|
|
12
|
Süpürge teli
|
% 2
|
% 4
|
|
13
|
Süpürge tohumu
|
% 2
|
% 4
|
|
14
|
Toz biber
|
% 2
|
% 4
|
|
15
|
Adaçayı
|
% 2
|
% 4
|
|
16
|
Ihlamur
|
% 2
|
% 4
|
|
17
|
Kekik otu
|
% 2
|
% 4
|
|
18
|
Kişniş
|
% 2
|
% 4
|
|
19
|
Rezyona
|
% 2
|
% 4
|
|
20
|
Tütün tohumu
|
% 2
|
% 4
|
|
21
|
Dekstrin
|
Tevkifata Tabi Değil
|
Tevkifata Tabi Değil
|
|
22
|
Kazein
|
|
23
|
Sabun
|
|
|
|
|
|